Úrad PSK dá školstvu na koncoročné odmeny asi 45 miliónov Sk

30.11.2005 Prešov

Prešov 30. novembra (TASR) - Približne 45 miliónov Sk vyčlenil Úrad Prešovského samosprávneho kraja na koncoročné odmeny v rezorte školstva. Peniaze by mali ...
Prešov 30. novembra (TASR) - Približne 45 miliónov Sk vyčlenil Úrad Prešovského samosprávneho kraja na koncoročné odmeny v rezorte školstva. Peniaze by mali dostať školské zariadenia v najbližších dňoch.

Každému učiteľovi na strednej škole v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK by sa malo ujsť v priemere sedem tisíc Sk, nepedagogickému zamestnancovi päť tisíc Sk. O tomto opatrení informoval dnes na tlačovej konferencii predseda PSK Peter Chudík. Rovnakú čiastku rozdelili učiteľom aj pred rokom.
Zároveň dodal, že podľa jeho informácií končí rezort školstva v pôsobnosti PSK tento rok bez dlhov. A to aj napriek tomu, že nedostal požadovaných 52 miliónov Sk na krytie zákonom stanoveného zvýšenia tabuľkových platov zamestnancov v školstve. Navyše v priebehu roka im príslušné ministerstvo znížilo dotáciu o 10,9 milióna Sk v dôsledku zníženého počtu študentov a žiakov.
PSK mal pred rôznymi podobami racionalizácie školskej siete vo svojej zriaďovacej pôsobnosti asi 150 subjektov, v súčasnosti je ich 120.
 

Vyberte región

mark